Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

‘Human Machine Interface’ ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem ‘head-up display’ tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Kompanija Continental nastavlja da širi svoje poslovanje u Novom Sadu i Srbiji. Samo u martu ove godine kompanija je otvorila novu fabriku koja je deo Human Machine Interface poslovne jedinice, koja radi na rešenjima i proizvodima iz domena unutrašnjosti vozila, te korisničkog iskustva vozača i putnika. Era digitalizacije automobilske industrije je već uveliko u toku, a upravo u Srbiji proizvodiće se head-up display rešenja, ekrani, kamere i digitalne table koji se sve češće mogu pronaći u četvorotočkašima.

Kako za Netokraciju otkrivaju iz Continentala, kompanija će na samom početku zaposliti dodatnih 30 inženjera mašinstva, elektrotehnike i sistem inženjera, s tim što se očekuje da će ovu R&D jedinicu do 2024. godine činiti čak 200 inženjera koji će raditi u okviru razvojnog centra u Novom Sadu i koji će se pridružiti brojci od čak 600 inženjera koji u ovom trenutku razvijaju rešenja za automobilsku industriju, pored već postojećih Commercial Vehicles and Services, Connected Car Networking i Central Engineering jedinica.

Saša Ćoringa, generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia, tom prilikom je izjavio:

Izuzetno mi je drago što naš Istraživačko razvojni centar raste i što smo dobili još jednu, novu priliku da razvijamo nove i napredne tehnologije u Srbiji. Uveren sam da će Novi Sad za vrlo kratko vreme postati veoma važan stručni centar za poslovnu jedinicu HMI, kao što je bilo i sa već prisutnim poslovnim jedinicama.

Planovi za proširivanje broja zaposlenih obuhvataju i širenje kancelarijskog prostora na ukupno 10.000 kvadratnih metara u centru Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *