ZAŠTO UPISATI MEHANIZACIJU I KONSTRUKCIONO MAŠINSTVO
?

Mehanizacija i konstrukciono mašinstvo je projektantski mašinski smer gde studenti uče i prolaze kroz sve korake mašinskih projekata – kako dati idejno rešenje, kako uraditi proračun mašine, kako koristiti moderne softvere za 3D modelovanje i dizajn pri projektovanju mašinskog sklopa, kako analizirati dobijena rešenja upotrebom softvera za optimizaciju i na kraju dobiti optimalnu konstrukciju koja je spremna za proizvodnju.

Akcenat je stavljen na dizajn proizvoda pošto danas proizvod prodaje njegov izgled koliko i struktura proizvoda. Bitno je napomenuti da se na Mehanizaciji koriste samo licencirani softveri što govori o kvalitetu nastave – Autodesk Inventor, Catia, SolidWorks, Ansys, Adams, Inventor Nastran, Siemens NX, Technomatix, Crasta itd.

Pogledaj na video snimku Upis šta se sve uči na Mehanizaciji i konstrukcionom mašinstvu.

Upis

Kao student našeg departmana možeš da se pridružiš svojim kolegama koji rade na studentskim projektima, kao što je hibridno vozilo HERMES.

Hermes

Nakon što izabereš Mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo, na višim godinama se odlučuješ za jednu od užih oblasti nauke:

  • automobilsko inženjerstvo;
  • transportno i konstrukciono mašinstvo;
  • poljoprivredno mašinstvo.

Kod nas ćeš steći znanje iz sledećih oblasti:

Stečeno znanje će ti pomoći da radiš na svojim završnim radovima poput ovog:

Projekat dizalice

Nakon završetka studija Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva, stičeš jedan od preduslova da apliciraš za licenciranog projektanta te možeš da se zaposliš u automobilskoj, vojnoj, prehrambenoj industriji, u projektantskim i konstrukcionim biroima, u logističkim centrima. Uslovi dobijanja licence projektanta su bliže definisane na sajtu Inženjerske komore Srbije.

Takođe, imaš mogućnost da se priključiš svojim kolegama u firmama kao što su: Continental, Bosch, Siemens, Norma, ZF, BMTS, Fiat, Nidec, TeNT, Hutschinson, Lear, BMPTS, Unimet, Brose, Krušik, Marbo, Coca Cola, Toyo Tires, IMB, Tetrapak, AMSS.

Idemo u korak sa vremenom i razvijamo inovativne udžbenike i zbirke zadataka. Pogledaj na snimku kako na svom telefonu možeš da vidiš unutrašnjost bilo koje mašine u 3D.

Inovativna literatura

Ako te zanima Mehanizacija, potraži nas na društvenim mrežama Instagram i Facebook. Zaprati nas, piši nam u inbox i mi ćemo ti odgovoriti na sva pitanja. 🙂