RADIONICE 3D MODELOVANJA I PROJEKTOVANJA

Radionice 3D modelovanja i projektovanja predstavljaju uvod maturanata srednjih škola u kompjutersko projektovanje i dizajn. Na terminima radionice, maturanti dobijaju dragoceno znanje iz 3D modelovanja koje im je veoma značajno za budući inženjerski poziv.

Radionice su koncipirane tako da maturanti u specijalnoj računarskoj učionici Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva stvaraju 3D modele i time stiču neophodne veštine za buduću karijeru.

Studijski program Mehanizacija i konstrukciono mašinstvo je jedini smer na FTN-u koji obuhvata kompletno projektovanje mašina i uređaja – idejno rešenje, matematički proračun, 3D modelovanje sa pratećom dokumentacijom i analiza dobijenog rešenja u softverima inženjerske analize. Zbog toga, polazinici radionica mogu da steknu veštinu 3D modelovanja koja će im olakšati studije zbog toga što će imati odgovarajuće predznanje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se jave rukovodiocu radionica asistentu master inženjeru mašinstva Nikoli Ilankoviću na e-mail adresu ilankovic@uns.ac.rs radi prijave na radionice i dodatnih informacija.

Za školsku godinu 2022/2023. planirane su radionice u sledećim terminima:

  1. Termin 21. 01. 2023. ONLINE – Upoznavanje sa osnovama programa Autodesk Inventor Professional.
  2. Termin 04. 02. 2023. Računarska učionica FTN – Crtanje u ravni i stvaranje 3D modela.
  3. Termin 18. 02. 2023. Računarska učionica FTN – Stvaranje 3D modela i sklapanje sklopova.
  4. Termin 04. 03. 2023. Računarska učionica FTN – Napredno modeliranje.
  5. Termin 18. 03. 2023. Računarska učionica FTN – Sklapanje finalnog sklopa.
  6. Termin 01. 04. 2023. Računarska učionica FTN – Takmičenje i dodela nagrada.
Pobednici prošlogodišnjih radionica