RADIONICE 3D MODELOVANJA I PROJEKTOVANJA

Radionice 3D modelovanja i projektovanja predstavljaju uvod maturanata srednjih škola u kompjutersko projektovanje i dizajn. Na terminima radionice, maturanti dobijaju dragoceno znanje iz 3D modelovanja koje im je veoma značajno za budući inženjerski poziv.

Radionice su koncipirane tako da maturanti u specijalnoj računarskoj učionici Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva stvaraju 3D modele i time stiču neophodne veštine za buduću karijeru.

Studijski program Mehanizacija i konstrukciono mašinstvo je jedini smer na FTN-u koji obuhvata kompletno projektovanje mašina i uređaja – idejno rešenje, matematički proračun, 3D modelovanje sa pratećom dokumentacijom i analiza dobijenog rešenja u softverima inženjerske analize. Zbog toga, polazinici radionica mogu da steknu veštinu 3D modelovanja koja će im olakšati studije zbog toga što će imati odgovarajuće predznanje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se jave rukovodiocu radionica asistentu master inženjeru mašinstva Nikoli Ilankoviću na e-mail adresu ilankovic@uns.ac.rs radi prijave na radionice i dodatnih informacija.

Radionice koje su planirane tokom proleća 2021. godine su za sada odložene zbog situacije sa Korona virusom.

Pobednici prošlogodišnjih radionica