Finale takmičenja 3D modeliranja i projektovanja

U sklopu dana otvorenih vrata Fakulteta tehničkih nauka 18. 05. 2019. održano je finale takmičenja 3D modeliranja i projektovanja u organizaciji Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo. Od pristiglih radova, komisija je odlučila da dodeli 4 nagrade umesto 3 zbog toga što se svaki rad na svoj način izdvajao u odnosu na ostale. Komisiju su činili student master studija Srđan Savić, asistent Nikola Ilanković i docent dr Dragan Živanić.

Nagrađeni sa komisijom

Prvo mesto je osvojio Jovan Jović iz Valjeva sa svojim modelom robota. Ovaj model se izdvojio kao najinventivniji i najkompleksniji od svih pristiglih radova. Nagrada za prvo mesto je bio eksterni disk kapaciteta 1 TB.

Drugo mesto je osvojio Nikola Đuričin iz Bečeja sa model 3D skenera. Rad je imao izuzetne odlike realističnog prikaza postojećeg uređaja. Druga nagrada je bila bežična tastatura.

Treće mesto je osvojio Matija Delić iz Bečeja sa modelom Uniwheel. Vizionarski rad je možda zaslužio i bolju poziciju, ali konkurencija je bila jaka.

Četvrto mesto je osvojio Miša Tornjanski iz Bečeja sa modelom Toaleta. Na prvi pogled jednostavan rad, ali su njime pokazane veštine modelovanja krivih površina koje zahtevaju veliki trud.

Nagrađeni radovi

Svi nagrađeni učesnici su istakli kako im takmičenje predstavlja dobro iskustvo i da su tokom radionica koje su se održavale pre takmičenja naučili mnogo i stekli veštine koje će im značiti tokom budućih studija. Izjasnili su se da im je želja da upišu Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i mi im želimo puno sreće sa tim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *