Eurobot 2018 – Francuska

Igor Blagovčanin, student Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva, podelio je sa nama svoje utiske sa takmičenja.

Kao trećeplasirani tim na nacionalnom takmičenju Eurobot Srbija 2018 izborili smo šansu za predstavljanje kako fakulteta, tako i države na tekmičenju Eurobot 2018 u mestu La Roche-Sur-Yon, Francuska.

Po dolasku na takmičenje, čekala nas je homologacija (provera robota od strane sudija da li odgovara propozicijama takmičenja), koju smo prošli sa par prepravki na robotu. Prvi krug takmičenja donosi i prvu pobedu i na tabeli zauzimamo 5. mesto. Drugi krug nam donosi prvi poraz ali dobar rezultat pa na tabeli zauzimamo 3. mesto. Na 3. mestu ostajemo i posle trećeg kruga i jos jedna pobeda za naš tim. Četvrti krug, nova pobeda ali manji broj osvojenih bodova pa na tabeli padamo na 6. mesto. U plej ofu stižemo do polufinala gde gubimo od Alžirske ekipe Playbot. Takmičenje zvanično završavamo na 4. mestu.

Maskota sa srpskom zastavom

Imali smo priliku da se takmicimo u konkurenciji od 37 najboljih evropskih i svetskih timova, jer je takmicnje otvorenog karaktera. Tako smo imali priliku da upoznamo i razmenimo iskustva sa ljudima iz Rusije, Španije, Kanade, Alžira, Tajvana, Maroka… Oduševili smo ih našom pozitivnom energijom, timskim duhom i načinom na koji smo bodrili naše ekipe.

Roboti

Posle takmičenja imali smo mali odmor u Parizu, koji je bio kao poklon Fakulteta za naš trud i rad oko čitavog takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *