Eurobot 2018 – Francuska

Igor Blagovčanin, student Mehanizacije i konstrukcionog mašinstva, podelio je sa nama svoje utiske sa takmičenja.

Kao trećeplasirani tim na nacionalnom takmičenju Eurobot Srbija 2018 izborili smo šansu za predstavljanje kako fakulteta, tako i države na tekmičenju Eurobot 2018 u mestu La Roche-Sur-Yon, Francuska.

Team building

Teambuilding

Po dolasku na takmičenje, čekala nas je homologacija (provera robota od strane sudija da li odgovara propozicijama takmičenja), koju smo prošli sa par prepravki na robotu. Prvi krug takmičenja donosi i prvu pobedu i na tabeli zauzimamo 5. mesto. Drugi krug nam donosi prvi poraz ali dobar rezultat pa na tabeli zauzimamo 3. mesto. Na 3. mestu ostajemo i posle trećeg kruga i jos jedna pobeda za naš tim. Četvrti krug, nova pobeda ali manji broj osvojenih bodova pa na tabeli padamo na 6. mesto. U plej ofu stižemo do polufinala gde gubimo od Alžirske ekipe Playbot. Takmičenje zvanično završavamo na 4. mestu.

Strane maskote sa nasom zastavom

Maskota sa srpskom zastavom

Imali smo priliku da se takmicimo u konkurenciji od 37 najboljih evropskih i svetskih timova, jer je takmicnje otvorenog karaktera. Tako smo imali priliku da upoznamo i razmenimo iskustva sa ljudima iz Rusije, Španije, Kanade, Alžira, Tajvana, Maroka… Oduševili smo ih našom pozitivnom energijom, timskim duhom i načinom na koji smo bodrili naše ekipe.

Roboti

Roboti

Posle takmičenja imali smo mali odmor u Parizu, koji je bio kao poklon Fakulteta za naš trud i rad oko čitavog takmičenja.